FOTO: null

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Banjaluci postavio kamen temeljac za izgradnju ,,Roditeljske kuće,, za djecu oboljelu od malignih bolesti, prvu ovog tipa u Republici Srpskoj.

Dodik je podsjetio da je novac obezbjeđen na donatorskoj večeri "Sa ljubavlju hrabrim srcima", održanoj prošle godine, i najavio da će objekat biti završen u roku predviđenom za građevinske radove.

" Jedna od najtežih vijesti za roditelja je kada mu ljekar saopšti da mu dijete boluje od malignih bolesti. Društvo mora prepoznati važnost ovog problema i pružiti podršku porodicama koje se bore sa najtežim bolestima.

Radostan sam što smo uspjeli i pored svega vratiti se životnoj temi i pokazati solidarnost", poručio je Dodik zahvaljujući se svima koji su se odazvali donatorskoj večeri.

Direktor Kliničko centra Mirko Stanetić rekao je da će ova kuća olakšati život oboljelima i smanjiti njihove troškove posebno za porodice koje djecu u Klinički centar dovode na liječenje iz unutrašnjosti RS.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )