FOTO: null

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da za Bošnjake u Srebrenici pobjeda kandidata srpskih stranaka za načelnika opštine Mladena Grujičića ne predstavlja problem, ali da problem u vezi sa tim prave političari iz Sarajeva.

"Šta je upitno u Srebrenici, osim što iz Sarajeva prave probleme da načelnik ne može biti Srbin? Zašto ne može? Poštovaćemo svaku bol i to niko ne može da ignoriše. Poštujem bol Udruženja `Majke Srebrenice`, ali kada uđu u sferu politike, izvinite, ne poštujem", rekao je Dodik. 

On je dodao da osnovna haranga prema Republici Srpskoj dolazi iz tog i sličnih udruženja, te poručio da će opština Srebrenica pomoći u obilježavanju 11. jula. 

"Nemam problem da položim cvijeće u Potočarima, ali neću da idem na pomen jer se to politizuje i drže se politički govori i to nema veze sa tim", rekao je Dodik. 

On je naveo da će priznati da je u Srebrenici počinjen genocid ako komisija sa neutralnim autoritetima iz svijeta utvrdi kao tačnu namještenu informaciju koju je napisao OHR, a koju je komisija Republike Srpske potpisala iz straha od stranaca. 

"Žao mi je zbog svake ljudske patnje, ali patnja koja se tamo desila pretvorila se u politizaciju", poručio je Dodik. 

Napominjući da se o Srebrenici u kontekstu genocida počinje pričati tek od 2001. godine, Dodik je rekao da ni Alija Izetbegović nikada nije otišao u Srebrenicu, jer je za njega to bilo mjesto političke manipulacije, a ne stradanja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )