FOTO: null

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je tokom današnjeg susreta sa visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inckom da očekuje da će proces konstituisanja vlasti u Republici Srpskoj biti okončan do 20. decembra.

Predsjednik Republike Srpske rekao je da podržava novi pristup EU prema evropskim integracijama BiH, napomenuvši da je Republika Srpska i do sada imala proaktivan pristup u rješavanja takozvanih evropskih pitanja, ali da je ono zaustavljeno u Federaciji zbog nemogućnosti dogovora predstavnika Hrvata i Bošnjaka, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

U saopštenju se ističe da je Dodik tokom razgovora predočio stav Republike Srpske da istovremeno i na isti način treba riješiti pitanje državne i vojne imovine.

Predsjednik Republike Srpske informisao je visokog predstavnika u BiH o procesu formiranja vlasti u Republici Srpskoj i BiH, a razmijenjena su mišljenja i o ostalim aktuelnim pitanjima u Republici Srpskoj i BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )