FOTO: null

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je za "Rusku gazetu" da je vojna parada u Moskvi bila impresivna i da je najvažnije što je Srpska predstavljena na nivou predsjednika.

Dodik je istakao da osjeća ponos zato što je u ime Republike Srpske i njenih građana, na poziv predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, prisustvovao vojnoj paradi u Moskvi povodom proslave 70 godina od pobjede nad fašizmom.

"Vojna parada je bila impresivna i pokazala je sposobnost ruskog društva da razvija odbrambene potencijale svoje zemlje", rekao je predsjednik Srpske.

On je naveo da je za Republiku Srpsku najvažnije to što je bila predstavljena na ovakvom nivou.

"Ponosan sam što sam u ime Republike Srpske i njenih građana imao čast i mogućnost da postanem dio ove velike i uspješne ceremonije", istakao je Dodik.

Na Crvenom trgu u Moskvi 9. maja, povodom Dana pobjede u Drugom svjetskom ratu, održana je vojna parada pod nazivom "Korakom pobjednika". U paradi je uz gromoglasne zvuke vojnih orkestara učestvovalo  više od 16.000 vojnika i oficira, a bilo je prisutno 27 svjetskih lidera.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )