FOTO: null

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas Srni da ostaje privržen dogovoru koji je postignut na sastanku najviših zvaničnika Srpske i Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja u Bijeljini, na kome je zaključeno da je neophodno jedinstv

"Ostacu privrzen toj vrsti dogovora, a oni koji izaberu drugacije, to je njihov izbor", rekao je Dodik, komentarisuci nedavni istup lidera SDS-a Mladena Bosica na Televiziji "BN", tokom kojeg je pokazao da ne postuje dogovor sa ovog sastanka.

On je podsjetio da je na nedavnom sastanku sa patrijarhom srpskim Irinejom dogovoreno da treba smiriti atmosferu."Ostaću privržen toj vrsti dogovora, a oni koji izaberu drugačije, to je njihov izbor", rekao je Dodik, komentarišući nedavni istup lidera SDS-a Mladena Bosića na Televiziji "BN", tokom kojeg je pokazao da ne poštuje dogovor sa ovog sastanka.

Na sastanku velikodostojnika Srpske pravoslavne crkve i najviših zvaničnika Republike Srpske u Bijeljini, održanom 5. novembra zaključeno je da je ubuduće neophodno jedinstvo i međusobno uvažavanje predstavnika srpskog naroda na svim nivoima vlasti u BiH.

Bosić je nakon sastanka rekao da je dogovoreno da se uvažavaju institucije i funkcije, kao i da se prestane koristiti jezik koji izaziva tenzije i animozitete koji nisu produktivni.

On je tada naglasio da je "međusobno uvažavanje ljudi i bolje razumijevanje svima u interesu".

Sastanak je održan u Vladičanskom dvoru u Bijeljini gdje su prisustvovali Njegova svetost patrijarh srpski Irinej, članovi Svetog arhijerejskog sinoda, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, prvi zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Mladen Bosić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )