FOTO: null

U Osnovnom sudu u Banjaluci danas je održano ročište povodom tužbe predsednika RS Milorada Dodika protiv predsednika SDS-a Mladena Bosića.

Tužba je usledila nakon što je Dodik Bosića nazvao patološkim lažovom i nakon što mu je lider SDS-a uzvratio tvrdnjom da je slagao građane RS povodom referenduma, obračuna sa kriminalom i ispitivanja sumnjivih privatizacija, a da je pritom ukrao milione maraka, piše Klix.ba.

- Dodik me je tužio samo za ovo poslednje, za tvrdnju da je ukrao milionske iznose. Time je indirektno priznao da je napred rečeno zaista slagao. Rado ću se pojaviti na sudu. Rado ću dokazati svoje tvrdnje da su milioni maraka završili u njegovim, ali i džepovima njegovih prijatelja i stranačkih saradnika. Dodik je morao znati za sve afere - za Bosku, za Birač, za Univerzitet u Istočnom Sarajevu, za Olimpijski centar na Jahorini, za zgradu Vlade RS - i to ga čini odgovornim za gubljenje mnogih miliona - istakao je Bosić koji je na suđenje došao sa savetnikom Nebojšom Vukanovićem.

Dodik se nije pojavio na današnjem ročištu za koji je vladao ogroman interes medija.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )