FOTO: null

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da očekuje da će pitanje američkih sankcija biti aktuelno još neki period, ali da će se to u izvjesnom vremenu riješiti u samim SAD.

Dodik je izjavio novinarima da se ne osjeća ni loše ni ugroženo zbog uvedenih sankcija, te da su one nepravedne, dio spina i pokušaj obračuna jednog broja ljudi iz bivše američke administracije s njim, jer nije prihvatio mnoge stvari koje su htjeli da uradi. 

Predsjednik Srpske je istakao da nije čovjek koji može da trguje interesima Republike. 

Navodeći da je o uvedenim sankcijama razgovarao danas sa ambasadorom Rusije u BiH Petrom Ivancovim, Dodik je naglasio da o podršci Rusije govori sam podatak da je Ministarstvo vanjskih poslova Rusije osudilo uvođenje sankcija, što se može vidjeti i na internet sajtu te institucije. 

Komentarišući sankcije koje je bivša američka administracija uvela predsjedniku Srpske, ministar vanjskih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov nedavno je izjavio da Srpska ne ruši BiH, već brani svoju poziciju u BiH u skladu sa Dejtonskim sporazumom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )