FOTO: null

Predsjednik RS Milorad Dodik ocijenio je da je naknadno odobrenje Turske da avionu kojim je putovao u Jerevan dozvoli prelet preko svoje teritorije "priča za malu djecu".

Dodik je objasnio da se njegov avion, koji je letio preko Srbije, Bugarske i Turske za Jerevan gdje je trebalo da prisustvuje manifestacijama posvećenim obilježavanju stotinu godina od genocida nad Jermenima, radi sipanja goriva zaustavio u Bugarskoj.

"Dok smo sipali gorivo, rečeno nam je da nemamo dozvolu za prelet preko turske teritorije, jer im nije jasno vlasništvo aviona, odnosno kojoj naciji pripada avion Republike Srpske. Ostavili su nas na pisti da čekamo više od četiri časa. Kada nam je postalo jasno da tu možemo da čekamo i tri dana poletjeli smo za Banjaluku", rekao je Dodik za beogradsku "Politiku". 

Predsjednik Srpske kaže da im je po slijetanju u Banjaluku rečeno da je Turska odobrila prelet, ocjenjujući da je to "priča za malu djecu".

Dodik je na poziv predsjednika Jermenije Serža Sargsjana krenuo u Jerevan gdje je trebalo da 24. aprila učestvuje u manifestacijama posvećenim obilježavanju 100 godina od genocida Turske nad Jermenima. On je u tome onemogućen zbog odluke turskih vlasti da zabrane prelet predsjedničkog aviona preko turske teritorije.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je Narodnoj skupštini Republike Srpske prije nekoliko dana uputio tekst Deklaracije o priznavanju genocida nad Jermenima od 1915. do 1917. godine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )