FOTO: InfoBijeljina

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH na svečanoj akademiji, rekao je da je Srpska slobodna, demokratska, parlamentarna i sinonim za slobodu.

"Tamo gdje nismo imali državu ne samo da nismo imali slobodu već smo bili proganjani, zatvarani u logore", rekao je Dodik dodajući da je srpski narod uvijek imao sposobnost da se odbrani i opstane.

Kako je naglasio, Republika Srpska je danas činjenica na geopolitičkoj karti svijeta, ima svoju teritoriju i narod koji demokratski bira vlast.

"Mi ovdje ne živimo iz inata već zato što smo tu rođeni" rekao je Dodik.

Osvrćući se na osporavanja proslave Dana Republike Srpske, Dodik je rekao da oni koji to osporavaju potpuno slobodno žive na teritoriji Srpske.

On je rekao da će doći vrijeme i prava na samoopredjeljene i da će Republika Srpska konstantno raditi na integraciji sa Srbijom.

Republika Srpska obilježava Dan Republike 9. januara jer je tog datuma 1992. godine osnovana pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )