FOTO: InfoBijeljina

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na velikom poduhvatu - izgradnji auto-puta "Miloš Veliki", ocijenivši da je to veliki događaj za Srbiju, ali i za sve Srbe.

"Mi smo zagledani u Srbiju i njene uspjehe i sve što čini u želji da bude što jača, jer znamo da će i nama biti lakše, gdje god bili", rekao je Dodik novinarima tokom obilaska auto-puta "Miloš Veliki". 

Dodik je rekao da će ovaj auto-put iz perspektive Republike Srpske omogućiti lakšu komunikaciju Trebinja i Višegrada sa Srbijom i ovim dijelom Evrope. 

"Ovo je auto-put koji će sigurno omogućiti da mnogi, ne samo investitori, nego i svi ljudi, lakše dođu u ovaj prelijepi dio Srbije, da upoznaju istoriju, tradiciju, način života i privredne potencijale. O ovom auto-putu će se mnogo govoriti", rekao je Dodik. 

On je podsjetio da Srpska pregovara sa kineskim partnerima, koji su radili na auto-putu "Miloš Veliki", o izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor dužine oko 40 kilometara. 

"Razgovaramo o tome da sličan auto-put ovome ili isti napravimo od Banjaluke do Prijedora", rekao je Dodik. 

On je izrazio zahvalnost Srbiji na ovim projektima, jer se bez ovog približavanja Srbi ne bi mogli očuvati kao zajednica. 

"Republika Srpska očekuje velike poslove u vezi sa izgradnjom puta koji će povezati Kuzmin, preko Rače, Bijeljine, sve do Doboja, gdje smo završili auto put Doboj-Banjaluka. Time ćemo napraviti tu poveznicu koju tako željno očekujemo. Vjerujemo da ćemo to veoma brzo završiti uz pomoć Srbije, da ćemo poći od Banjaluke, a završiti u Beogradu", rekao je Dodik. 

On je ukazao na važnost dobrih puteva i dodao da su Srbi odlazili gdje god nije bilo valjane putne komunikacije. 

Dodik se zahvalio Vučuću i njegovom timu što su, predano i uporno radeći, Srbiji do sada podarili više od 800 kilometara auto-puteva i dodao da bez toga nema industrije, ekonomije, turizma.... 

"Srbija će biti obilježena u ovom vremenu izgradnjom auto-puteva pod rukovodstvom predsjednika Vučića. Neka živi Srbija i Republika Srpska i Srbi gdje god bili i živjelo prijateljstvo Srba, Srbije i Kine", rekao je Dodik. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )