FOTO: null

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zahvalio je ambasadoru Rusije u BiH Petru Ivancovu koji je sazvao današnju vanrednu sjednicu Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira (PIC) u BiH i naglasio da je Rusije uvijek bila korektna i privržena aktu D

"PIC je sazvan zahvaljujući ambasadoru Ivancovu i očigledno je da on to nije učinio, oni ne bi ni reagovali. Rusija je uvijek bila korektna i privržena aktu Dejtonskog sporazuma, a svi ostali članovi PIc-a su se ponašali arogantno, najviše prema Republici Srpskoj", istakao je Dodik.

On je u izjavi za "Sputnjik" naveo da je apsolutno jasno da je pozicija Rusije precizna i izrazio zahvalnost Rusiji što je inicirala jednu takvu sjednicu.

U Sarajevu je danas održana vanredna sjednica Upravnog odbora PIC-a na zahtjev ambasadora Ivancova zbog situacije proistekle nakon najave mogućnosti jednostranog zahtjeva za reviziju presude protiv Srbije.

Ambasadori zemalja članica Upravnog odbora PIC-a pozvali su danas političare u BiH na uzdržavanje od jednostranih odluka i na djelovanje kompromisom i dijalogom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )