FOTO: null

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i novoimenovana ambasadorka Njemačke u BiH Kristijane Homan ocijenili su danas u Banjaluci da je napredak BiH na evropskom putu pozitivan, čemu je Republika Srpska dala doprinos, te se saglasili da bi reforme tre

Dodik i Homanova konstatovali su da bi političari u BiH trebalo da donose odluke o njenoj budućnosti, dok bi stranci mogli da pokušaju da budu "dobar servis", saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Predsjednik Srpske rekao je Homanovoj da će referendum o Danu Republike Srpske biti održan 25. septembra, da su sve pripreme za njegovo održavanje završene i da referendum nije "uperen" ni protiv koga, te da će proteći u miru i bez ikakve destabilizacije.

"Mi ne želimo nikome nametati da slavi Dan Republike, ali ne želimo da nama neko zabranjuje da slavimo ono što hoćemo", rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske zahvalio je Njemačkoj na angažovanju u vezi sa sprovođenjem reformi, kao i na širenju interesovanja kod svojih privrednika za ulaganje u Srpsku i BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )