FOTO: null

Lider Srpske Milorad Dodik tvrdi da BiH nije održiva u sadašnjem obliku. Dodik je odlučno odbacio svaku mogućnost prekrajanja granica RS ili umanjenja njenih institucionalnih kapaciteta

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je juče da je veoma jasno da BiH nije završila svoje konstituisanje i da bi mogla da bude neka zajednica država ili unija.

- Ona sve više gubi mogućnost da bude federacija jer svi napori koji su uloženi u minule 22 godine nisu doneli stabilnost i održivost.

Dodik je odlučno odbacio svaku mogućnost prekrajanja granica RS ili umanjenja njenih institucionalnih kapaciteta, odgovarajući na inicijativu potpredsednika RS Josipa Jerkovića (HDZ) da se u okviru budućeg hrvatskog entiteta nađu i delovi RS.

- Izmene granica Srpske u kontekstu nekakve federalizacije koju pominje Jerković apsolutno su neprihvatljive i neizvodljive. Sudeći po dosadašnjim izjavama funkcionera HDZ, tu inicijativu sam shvatio kao njegov lični stav - ocenio je lider RS.

On tvrdi da je zabrinjavajuće da one političke partije iz Srpske koje su se svom snagom obrušile na Jerkovićev očigledno lični stav prećutkuju daleko teže izjave i postupke Bakira Izetbegovića, koji želi gašenje RS.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )