FOTO: null

,,Vidim da su oni koji osporavaju referendum previše nervozni, pogotovo oni iz Republike Srpske. Mi ćemo izaći na referendum onog trenutka kada obavimo sve proceduralne, da ne kažem, smetnje, koje na svakom koraku pokušavaju da podmetnu,, rekao je predsje

Dodik je naglasio da Bakir Izetbegović, kao član Predsjedništva BiH, može da donese privremenu mjeru zabrane provođenja referenduma ili da o tome odlučuju u redovnom procesu.

"U svakom slučaju to je nemoguće isključiti. Mi ćemo referendum održati i on će se desiti u momentu kada se proceduralne `zavrzlame` onemogućavanja riješe. Ako Ustavni sud donese odluku da je to suprotno Ustavu ili zabrani referendum, mi ćemo opet insistirati na toj činjenici i borićemo se za održavanje referenduma svim pravnim i političkim sredstvima", rekao je predsjednik Srpske.

Komentarišući navode Saveza za promjene da SNSD sve zaključke donosi iz straha, predsjednik Dodik je izjavio da je bio, kako kaže, pred mnogim autoritetima u svijetu kao na primjer u Americi kada su prijetili njemu i njegovoj porodici, pa nije imao strah već je nastavio da se bavi politikom na isti način.

"Ovdje se radi o neodgovornosti i odgovornosti, a ne o strahu. Neodgovorna je ona vlast koja dozvoli da prođe sporazum Islamske vjerske zajednice u Bosni i Hercegovini i da naprave talibansku državu od BiH. To je neodgovorno. Kada se založite za to da i vjernici Islamske zajednice imaju ista prava kao i druge zajednice onda je to odgovornost. Ako podržavate ono što je SDS usvojio u Savjetu ministara u pogledu vraćanja sporazuma koji treba da bude usvojen u Parlamentu, moram vam reći da imama strah. Imam strah od takvih osoba u Savezu za promjene koje ne čitaju a donose takve dalekosežne odluke i puštaju da se to dešava na štetu naroda za koji se zaklinju da ga predstavljaju", rekao je Dodik.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )