FOTO: null

Partije u Srpskoj uveliko pripremaju predizbornu kampanju, iako je glasanje planirano tek za oktobar. SNSD i SDS pokušaće da poljuljaju gradove, višegodišnje baze svojih stranačkih protivnika

Lideri partija već obilaze opštinske i gradske centrale kako bi omasovili članstvo i utvrdili programe za izbore.

Dva suprotstavljena bloka, vladajuća koalicija i Savez za promene, koji je na proteklim lokalnim izborima osvojio vlast u 34 opštine i grada od ukupno 63, od kojih je neke već izgubio, najveću borbu vodiće za Banjaluku, Bijeljinu, Doboj, Istočno Sarajevo i Trebinje.

Na prošlim lokalnim izborima, održanim 2012. u Srpskoj, SDS su pripala mesta 25 načelnika, a SNSD sedam manje.

Predsednik SNSD Milorad Dodik, nakon sastanka sa predstavnicima ove stranke u Derventi, izjavio je da su sve stranačke opštinske organizacije spremne za izbore.

- Na opštim izborima imali smo deficit glasova u Izbornoj jedinici četiri, ali smo analizirali nedostatke, izveli rekonstrukciju i konsolidaciju odbora. Imamo organizacije gde treba da se uključi vrh stranke, a ovih dana uputićemo se ka Bijeljini da rešavamo taj problem - dodao je Dodik.

U Gradskom odboru SDS Banjaluka kažu da je cilj da preuzmu vlast u gradu na Vrbasu čime bi simbolički bila srušena višegodišnja vlast SNSD u RS. Konstatovano je da do kraja februara 2016. mora biti okončan proces kandidovanja za odborničke liste za predstojeće oktobarske izbore.

Lider PDP Branislav Borenović posetio je centralu u Doboju, gde je održana javna tribina i podela članskih karata za nove članove.

- Nastavićemo da na terenu održavamo direktnu komunikaciju sa građanima kako bismo utvrdili koji su to najveći problemi u tom gradu. PDP će biti veoma važan politički faktor u svim gradovima i opštinama RS - kaže, za "Novosti", Branislav Borenović.

On tvrdi da će PDP zajedno sa ostalim partijama Saveza za promene da predloži kandidate za načelnike i gradonačelnike.

- Nastojaćemo da sačinimo što kvalitetniju i jaču listu kandidata za odbornička mesta. Imamo pet suštinskih programskih ciljeva - ekonomija, nova radna mesta, borba protiv kriminala i korupcije, socijalna pitanja i infrastrukturu - poručio je Borenović.

Lider DNS Marko Pavić kaže, za "Novosti", da ova partija potpuno spremno ulazi u predstojeću predizbornu kampanju.

- Za nas kampanja ne traje samo mesec ili dva pred izbore. DNS tokom cele godine na terenu radi i uvek je uz narod. Uvereni smo u dobre rezultate, jer iz dana u dan imamo sve masovnije članstvo, a narod nam sve više veruje - kaže Pavić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )