FOTO: srpskainfo.com

Milorad Dodik, novoizabrani predsjednik Republike Srpske, rekao je da se pokazalo da je Republika Srpska demokratsko društvo te da je vrijeme izbora i "sage" prošlo.

"Trebamo se okupiti oko Republike Srpske. Čekaju nas teška i izazovna vremena, ne ovdje nego na globalnom i regionalnom nivou i EU i to će se odraziti ovdje. Moj primarni cilj je Republika Srpska. Drago mi je što smo bili odgovorni u noći izbora i što smo bili tačni", rekao je Dodik.
 
On je rekao da će kao predsjednik Republike pokušati da bude dostupan svima pozivajući sve partije na saradnju jer će trebati dosta umijeća da se prođe kroz vrijeme koje dolazi.
 
"Ovi izbori su pokazali da je zdravo političko društvo i da su Srbi iskusan i zdrav politički narod", rekao je Dodik  na pres-konferenciju u Istočnom Sarajevu.
 
"Za nas su rezultati bili jasni 2. oktobra"

Dodik je ranije izjavio da su za njih rezultati izbora bili jasni 2. oktobra u toku noći i jutra.
 
Dodik je u prvoj reakciji nakon donesene odluke o objavljivanju preliminarnih rezultata izbora za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske naglasio da je ovo sve potvrdilo da su bili upravu kadu su saopštili koje predsjednik.
 
Dodik je zahvalio svima koji su glasali i svima onima koji su učestvovali u izbornom procesu u Republici Srpskoj bez obzira za koga su glasali.
 
"Sve ovo je pokazalo da je Republika Srpska demokratsko društvo i da ima sposobnost i spremnost da provede demokratske izbore i da se utvrdi volja naroda. Republika Srpska je na ovaj način potvrdila da bira i da odlučuje o tome ko će da je vodi u narednom vremenu", rekao je Dodik za Radio Republike Srpske.
 
Podsjećamo, CIK BiH donijela je danas u Sarajevu dopunsku odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata opštih izbora u BiH, prema kojoj je potvrđeno da je kandidat SNSD-a Milorad Dodik osvojio najviše glasova na izborima za predsjednika Republike Srpske održanim 2. oktobra.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )