FOTO: null

Povodom krsne slave opštine Ugljevik - Svete Petke Paraskeve večeras je u Ugljeviku održana svečana sjednica Skupštine opštine na kojoj su najzaslužnijim građanima opštine Ugljevik uručena prigodna priznanja.

Svečanoj sjednici prisustvovale su brojne domaće i strane delegacije, kao i predstavnici političkog, javnog, kulturnog i privrednog života opštine Ugljevik. 

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić, nakon čega je prisutne goste čestitajući slavu građanima, pozdravio načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.

"Ponosan sam jer smo zajedno sa građanima svih proteklih godina, radili i gradili  i naš Ugljevik svrstali u red najrazvijenijih opština Republike Srpske", rekao je Perić u obraćanju prisutnima.

Na Svečanoj sjednici pročitane su čestitke povodom slave opštine upućene od strane predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjednice Vlade Repubike Srpske Željke Cvijanović 

Opštinska priznanja zaslužnim društvima, ustanovama, udruženjima i pojedincima nagrađenima su uručili načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić i predsjednik SO-e Ugljevik Đoko Simić. 

Najveće priznanje - "Povelja opštine Ugljevik" pripala je preduzeću za zapošljavanje invalida DOO „Bors Preporod“. 

Zlatne medalje „Filip Višnjić“ dodijeljene su nastavnicima Nadi Mikanović iz Ugljevika i Vladimiru Đokiću iz Bijeljine za postignute rezultate u oblasti obrazovanja, a za opšte priznat rad u oblasti kulturno-umetničkog stvaralaštva  Živanu Simikiću i Mladenu Vasiljeviću iz Ugljevika.

Srebrna medalja „Filip Višnjić“ pripala  je Udruženju "Centar mladih Ugljevik". 

Priznanja zlatne značke Opštine Ugljevik dodijeljena su : Klubu oboljelih od multiple skleroze za istaknuti rad i uspjehe u radu udruženja, Draganu Gajiću iz Mezgraje za istaknut rad, djela i iskazanu hrabrost,  Petru Radovanović iz Ugljevičke Obriježi za postignute rezultate u radu mjesne zajednice, Milosavi Miletić iz Ugljevika  za istaknut dugogodišnji  rad i iskazanu humanost, Miloradu Vasiliću iz Maleševaca za postignute rezultate u oblasti poljoprivrede, Restoranu i prenoćištu „Eureka“ za istaknut rad, djela i uspjehe u oblasti ugostiteljstva i Joci Periću iz Maleševaca za istaknut dugogodišnji rad i iskazanu humanost.

Svečanu sjednicu propratili su nastupi hora "Srbadija" iz Bijeljine, KUD-a Rudar, kao i OMŠ "Kornelije Stanković" iz Ugljevika.

Svečanost je upotpunila i izložba fotografija istaknutog umjetnika i fotografa Slobodana Krstića prikazana u galeriji ugljevičkog Centra za kulturu “Filip Višnjić”.

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )