FOTO: null

Borcima prve i druge kategorije, odnosno za njih 81.306, godišnji dodatak biće povećan za 3,4 odsto, rekao je juče ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović.

Naglasio je da je osnovica za mjesečni borački dodatak ostala na prošlogodišnjem nivou.

- Pozicije za boračko-invalidsku zaštitu su na istom nivou, a zbog smanjenja broja korisnika, uglavnom iz bioloških razloga, raspoređujemo višak novca. Favorizovali smo ljude koji su na godišnjem boračkom dodatku, s obzirom na to da su oni u najtežoj kategoriji -  rekao je Savanović nakon sjednice Vlade RS na kojoj je usvojena odluka koja se odnosi na visinu osnovice za obračun godišnjeg i mjesečnog boračkog dodatka.

Za lične i porodične invalidnine u RS ove godine biće potrebno 151,95 miliona KM.

- Srpska ima 33.178 korisnika ličnih vojnih invalidnina, za šta je na godišnjem nivou predviđeno 71,63 miliona KM, dok porodične invalidnine dobija 22.739 korisnika, za koje je potrebno 80,32 miliona godišnje - naveo je Savanović.

Ministri su juče razmatrali i informaciju o spoljnotrgovinskoj razmjeni RS za prošlu godinu u kojoj je navedeno da je RS ostvarila ukupan spoljnotrgovinski promet u iznosu od 7,270 milijardi KM, što je za 461 milion maraka više u odnosu na godinu ranije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )