FOTO: null

Pripadnici banjalučke Policijske stanice Lazarevo uhapsili su Dobojliju M.S. (19), osumnjičenog da je putem maila prijetio novinarima „Nezavisnih novina“.

Redakciji "Nezavisnih" mail je stigao u četvrtak naveče, i u njemu je traženo da sa našeg portala bude uklonjen tekst pod naslovom "Doboj: Drogiran napao majku, maltretirao je i ranije", te je naveden niz nedvosmislenih i direktnih prijetnji poput "polomiću vam kosti", "mrak ponekad čisto pojede ljude", i slično. 

Slučaj smo u petak prijavili Policijskoj stanici Lazarevo, te su policajci odmah po zaprimljenoj prijavi, u saradnji sa kolegama iz CJB Doboj identifikovali i priveli M.S. iz Doboja. Terete ga za ugrožavanje sigurnosti. 

"Centar javne bezbjednosti Banjaluka oštro osuđuje svaki vid napada na novinare i ugožavanja slobode izražavanja, te kroz svakodnevnu komunikaciju i saradnju sa njima, stiče povjerenje građana što je i ovaj put brzom i efikasnom reakcijom opravdalo", navedeno je iz CJB Banjaluka. 

Inače, podaci koji su navedeni u tekstu zbog kojeg je osumnjičeni prijetio novinarima "Nezavisnih", saopšteni su u zvaničnom saopštenju iz CJB Doboj. 

Po nezvaničnim informacijama, zbog prijetnji je uhapšen Dobojlija Milan Simić.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )