FOTO: null

Sud u Doboju nastavio postupak za polno uznemiravanje maloljetnice protiv državljanina Srbije Slobodana S. (77), kojem je za još dva mjeseca produžen pritvor zbog opasnosti od bjekstva.

Osnovni sud u Doboju potvrdio je optužnicu protiv državljanina Srbije Slobodana S. (77) kojom se tereti za seksualno uznemiravanje 14-godišnje djevojčice iz okoline Doboja.

Optužnicom, koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Doboju, starcu je na teret stavljeno krivično djelo polnog uznemiravanja za koje je Krivičnim zakonikom RS zaprijećena kazna do dvije godine zatvora.

- Optužnica je podignuta zbog osnovane sumnje da je optuženi 6. avgusta 2017. godine u okolini Doboja, gdje se nalazio u porodičnoj posjeti, polno uznemiravao maloljetnicu, iako je znao da je ona 2003. godište što je, zbog uzrasta, čini posebno ranjivom - saopštio je OJT Doboj.

Na prijedlog tužilaštva Osnovni sud u Doboju je za još dva mjeseca produžio pritvor Slobodanu S., u kojem se nalazi od dana hapšenja.

- Pritvor je produžen zbog opasnosti od bjekstva optuženog, jer se radi o licu koje ima prebivalište u drugoj državi. Pritvor može trajati najduže godinu dana - navode u tužilaštvu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )