FOTO: null

Protiv Šemse Kostića i Senada Ramića, obojice iz Tuzle, pripadnici CJB Doboj podnijeli su izvještaj zbog sumnje da su na području više gradova izvarali nekoliko penzionera, kojima su nudili novčanu pomoć, a zatim ih pokrali.

Policija ih sumnjiči za jednu tešku krađu, dvije krađe i jedan pokušaj prevare.

Ovaj tandem je 6. oktobra u Koprivni, kod Modriče, došao do kuće osamdesetdvogodišnjakinje, gdje su se lažno predstavili kao radnici Fonda PIO, rekavši da će joj donirati pomoć od 30 maraka.

"Nakon što su joj predali novčanicu u apoenu od 100 KM, oštećena je iz kaputa izvadila platneni smotuljak s novcem i vratila im razliku novca. Jedan od izvršilaca je staricu pozvao u obilazak okućnice, dok je drugi ušao u kući i iz džepa kaputa otuđio smotuljak, u kome se nalazilo 700 maraka", saopštila je Ljerka Stanimirović, portparol CJB Doboj.

Tu se njihov pohod nije završio, već su 9. decembra na sličan način pokrali bračni par iz Lužana, kod Dervente.

"Krećući se u vozilu sreli su sedamdesetčetvorogodišnjaka i lažno se predstavili kao radnici humanitarne organizacije koji doniraju penzionerima 30 KM. Nakon što su mu dali novčanicu u apoenu od 100 KM, oštećeni im je saopštio da nema novac da vrati ostatak i pozvao ih do kuće, gdje im je njegova 65-godišnja supruga vratila razliku novca", kažu iz policije.

Ali, lopovi su potom zatražili na uvid ličnu kartu i ček od penzije ovog starca, i dok su supružnici na spratu kuće tražili dokumentaciju, iz prizemlja kuće su im ukrali novčanik s 3.800 KM.

Kostić je "operisao" i sam, pa je 6. oktobra u mjestu Kakmuž, opština Petrovo, došao do kuće 86-godišnjakinje kojoj se lažno predstavio kao lice koje vrši isplatu penzija i zatražio dokumentaciju koja je navodno potrebna radi daljeg ostvarivanja prava na penziju.

"Dok je oštećena na spratu kuće tražila dokumentaciju, Š.K. je ušao u prizemlje kuće i iz njenog novčanika otuđio 200 KM", naveli su iz policije.

Istog dana Kostić je u dobojskom mjestu Bušletić došao do kuće 81-godišnjakinje, lažno se predstavio kao radnik Fonda PIO i saopštio da treba da joj isplati 25 KM na ime povećanja penzije.

"Kada joj je dao novčanicu u apoenu od 100 KM, ona mu je rekla da nema novca da vrati razliku, nakon čega je Š.K. otišao", ističu iz policije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )