FOTO: InfoBijeljina

Preduzeće Rudnik i Termoelektrana /RiTE/ Ugljevik je u prvoj polovini godine ostvarilo dobit od 9,7 miliona KM i premašilo planove proizvodnje električne energije i uglja, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Ugljevički RiTE, koji u ukupnoj proizvodnji električne energije u Republici Srpskoj učestvuje sa više od 30 odsto, u prvoj polovini ove godine ostvaren je plan sa 114 odsto.
 
U saopštenju se navodi da je u jednoj od najizazovnijih godina za energetski sektor dobre rezultate postigla i Radna jedinica Rudnik - umjesto planiranih 885.000 tona, proizvedeno je 1.040.288 tona, čime je plan premašen za 18 procenata.
 
Plan proizvodnje otkrivke ostvaren je sa 107 odsto.
 
"Ovakvi rezultati posljedica su dodatnog zalaganja menadžmenta i radnika RiTE Ugljevik, kako bi snabdijevanje električnom energijom u Srpskoj, uprkos brojnim izazovima, teklo neometano", ističu iz preduzeća.
 
Do kraja godine u RiTE Ugljevik očekuju realizaciju nekoliko vrijednih investicija koje su u toku, kao i redovan godišnji remont zakazan za septembar.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 4 )