FOTO: null

Gradska uprava Grada Bijeljina podržala je promociju zanatskih zanimanja, koju sprovodi Zanatsko-preduzetničko udruženje „Preduzetnik“ iz Bijeljine.

Tim povodom, na području Grada Bijeljina, postavljena su dva promotivna bilborda sa sloganom „Dobar zanatlija - siguran posao“ koji promovišu zanatska zanimanja, kao perspektivno opredjeljenje za srednjoškolsko obrazovanje.

- U razgovoru sa privrednicima i preduzetnicima sa područja Grada Bijeljina, došli smo do saznanja da su na tržištu rada deficitarna zanatska zanimanja svih profila, a da upisna politika srednjoškolskog obrazovanja ne prati realne potrebe privrede za radnom snagom. Odlučili smo podržati promociju zanatskih zanimanja, s ciljem podizanja svijesti javnosti, a posebno mlađe populacije ka profesionalnoj orijentaciji i opredjeljenju učenika završnih razreda osnovne škole. Cilj nam je da učenici nastavak školovanja usmjere ka zanimanjima za koja postoji potreba na tržištu rada. Na taj način bi se potrebe privrede i obrazovni proces uskladili, što bi dovelo do povećanja zaposlenosti u narednom periodu - izrazio je očekivanje načelnik Odjeljenja za privredu Dejan Savić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )