FOTO: null

Drugu pobjedu u Ligi 12 BiH upisali su košarkaši Radnika koji su na svom terenu bili bolji od Studenta sa 82:76.

Otpor ekipe iz Mostara Bijeljinci su slomili u posljednjoj četvrtini koju su dobili sa sedam poena razlike.

- Dobro smo otvorili utakmicu i poveli sa 10:0, ali smo znali da ćemo doći u situaciju da jedna ili dve lopte odlučuju o pobedniku, što se pokazalo tačnim. Nakon tri kola imamo dve pobede, što je veoma lep početak sezone za nas, pa malo rasterećeniji možemo nastaviti takmičenje mada opuštanja ne sme biti. Povratak kapitena Dejana Kokoruša mnogo nam je značio, ali su se povredili Filip Kaluđerović i Luka Jovanović. Nije nešto ozbiljno u pitanju, ali moraju mirovati nekoliko dana - izjavio je trener Radnika Branislav Vićentić.

Mladost ponovo nije bila uspješna i ovo je treći poraz Mrkonjićana u isto toliko kola. Ekipa trenera Gorana Sladojevića poražena je na gostovanju kod Sparsa rezultatom 84:72. Gosti su konstantno bili u rezultatskom zaostatku, a početkom posljednje četvrtine gubili su sa ubjedljivih 71:45, čime je pitanje pobjednika bilo odlučeno. Razloge poraza Sladojević je vidio u povredi plejmejkera.

- Iako smo igrali kod jedne od najboljih ekipa u Ligi BiH, dobro smo se držali tokom prvog poluvremena, ali smo imali i velikih problema pošto se u petom minutu utakmice povrijedio prvi plej Filip Dumić pa nismo mogli više da napravimo. Mora da obavi dodatne preglede da ustanovimo težinu povrede skočnog zgloba i koliko će izbivati sa terena. Bez obzira na tri poraza, neće biti promjena u ekipi i moramo da pojačamo trening - rekao je Sladojević.

Rezultati: Široki - Vogošća 100:86, Zrinjski - Bosna Rojal 80:61, Sloboda - Bošnjak 84:62. Slobodan Kakanj. U četvrtom kolu igraju: Bošnjak - Student, Sloboda - Široki, Mladost - Radnik, Rojal Bosna - Spars, Vogošća - Kakanj. Slobodan je Zrinjski.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )