FOTO: null

Na području Semberije do sada je za legalizaciju izgrađenih objekata prijavljeno njih samo 2.600 ili 30 odsto, a ukupan broj objekata bez dozvole veći je od 8.000, rekao je Srni Miladin Rakić iz Odjeljenja za urbanizam i prostorno planiranje grada Bijelji

"Vlasnici 5.000 nelegalno izgrađenih objekata imaju još nešto više od mjesec dana za podnošenje zahtjeva, ali je u posljednje vrijeme primjetan sve manji odziv vlasnika, odnosno sve manji broj zahtjeva za legalizaciju", naveo je Rakić. 

Komentarišući šta će se od januara, kada istekne rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju, dogoditi sa objektima koji nisu prijavljeni, Rakić je istakao da to zavisi od odluke resornog ministarstva. 

"Da li će biti srušeni ili ne, to zavisi od odluke resornog ministarstva. Mi ćemo se u skladu sa tom odlukom, kada ona bude donesena, ponašati", dodao je Rakić. 

Građani kao veliki problem u vezi sa legalizacijom objekata navode njenu cijenu. 

"Zakonom je određena fiksna naknada koja se obavezno plaća za legalizaciju, a u postupku nema rente i naknade za uređenje građevinskog zemljišta. Za objekte površine do 100 metara kvadratnih fiksna naknada je 100 KM, za objekte od 100 do 200 metara kvadratnih plaća se do 500 KM, a za one od 200 do 300 metara kvadratnih 1.000 KM. Stambeno-poslovni objekti površine od 300 do 400 metara kvadratnih mogu se legalizovati uz naknadu od 2.000 KM", rekao je Rakić. 

On je naglasio da su porodice poginulih boraca i ratni vojni invalidi prve i druge kategorije oslobođeni plaćanja fiksne naknade. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )