FOTO: null

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH tokom prijepodneva biće oblačno sa padavina, a popodne se očekuje suvo vrijeme.

U brdsko planiskim krajevima prije podne padaće snijeg, u nižim predjelima kiša, ali su ponegdje mogući snijeg ili susnježica, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Tokom dana i poslije podne padavine će prestati, a sa smanjenjem oblačnosti do večeri se očekuju i sunčani intervali. 

Najviša dnevna temperatura vazduha od tri do osam, na jugu do 12 stepeni Celzijusovih. Na planinama će temperatura biti oko jedan stepen. 

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da jutros preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a da slaba kiša i snijeg padaju na sjeverozapadu. 

Najhladnije je jutros bilo na Bjelašnici gdje je u 7.00 časova izmjereno minus sedam stepeni. Na Sokocu, na Han Pijesku, u Istočnom Drvaru i Kupresu izmjerena su minus tri stepena, na Čemernu minus dva, u Kalinovik minus jedan, u Gacku, Nevesinju, Gradišci, Krupi na Uni i na Ivan-sedlu nula, a u Prijedoru, Foči, Novom Gradu, Mrkonjić Gradu, Bugojnu, Srpcu, Rudom, Sarajevu i Livnu jedan stepen. 

U Banjaluci, Ribniku, Drvaru, Bileći, Gradačcu, Jajcu, Sanskom Mostu i Tuzli bila su dva stepena, u Bijeljini, Doboju, Trebinju, Višegradu i Goraždu tri, u Stocu, Zvorniku i Zenici četiri, u Mostaru i Srebrenici pet, a u Neumu šest stepeni. 

Najviše padavina u protekla 24 časa zabilježeno je na području Novog Grada - 28 litara po metru kvadratnom. U Trebinju su pala 23 litra po metru kvadratnom, u Prijedoru 20, u Bileći 19, u Krupi na Uni i Srpcu 16, u Gacku 13, na Čemernu 10, u Gradišci osam, u Driniću sedam, u Zvorniku i Foči šest, u Bijeljini pet, a u Banjaluci, Kalinoviku i Istočnom Drvaru četiri litra po metru kvadratnom. 

Na Čemernu je jutros u 7.00 časova izmjereno 18 centimetara snijega, u Krupi na Uni osam, u Gacku dva, u Prijedoru, Kalinoviku, Novom Gradu, Nevesinju, Istočnom Drvaru i Driniću jedan centimetar. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )