FOTO: null

Na Poljoprivrednom dobru Semberija završena je sjetva uljane repice, u narednom periodu planirana je jesenja sjetva i žetva kukuruza, a do kraja oktobra, prema optimalnim rokovima za ovu sjetvu sve bi trebalo da bude završeno, rekao je Srni direktor ovog

"Sada je na redu sjetva ječma, za šta su planirane površine od 100 do 120 hektara. Slijedi sjetva pšenice kao najznačajne kulture koja i zauzima znatne površine na našem dobru od 700 hekatara plus sjemenske pšenice i sjemenskog ječma na 100 hektara", izjavio je Trivković. 

On je ocijenio da su podsticaji koje Poljoprivredno dobro "Semberija" dobija na osnovu ostvarene proizvodnje redovni i da su u ovom dobru zadovoljni dosadašnjom isplatom. 

"Svi podsticaji iz 2016. godine su isplaćeni, a primili smo i znatan dio za ovu godinu, pa možemo biti sasvim zadovoljni", kaže Trivković. 

Predsjednik Udruženja poljoprivrednika Republike Srpske - grad Bijeljina LJubo Maletić rekao je da je prinos pšenice u ovoj godini bio veoma dobar, a da vremenske prilike sada pogoduju sjetvi pšenice jer je za ovu kulturu, naglasio je on, neophodno da zemlja bude što sitnija i rastresitija da bi prinos i kvalitet zrna bili dobri. 

"Početak sezone sjetve je 12. oktobar i trebalo bi da traje sve do početka novembra. To je neki optimalni rok. Vremenske prilike, za sada, pogoduju početku ovog značajnog posla", istakao je Maletić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )