FOTO: null

Inicijativa za izmještanje Vatrogasnog doma koji se nalazi u Majevičkoj ulici još uvijek nije pokrenuta, ali je o tome bilo riječi sa nadležnim u Gradskoj upravi, kaže Mile Spasojević starješina Teritorijalne Vatrogasne jedinice u Bijeljini I dodaje da je

Opravdani su razlozi zbog kojih bi trebalo Vatrogasni dom izmjestiti sa dugogodišnje lokacije na kojoj se nalazi. Prometna Majevička ulica u centru grada dodatno otežava Rad bijeljinske vatrogasne jedinice

Samo u posljednjih deset godina intenzivno se radilo na nabavci vozila i vatrogasne opreme kako bi vatrogasna jedinica bolje djelovala I u svakoj nepredvidivoj situaciji odgovorila svom zadatku.

Svoj vozni park osavremenila je vatrogasna jedinica u Bijeljini I prošlogodišnjom nabavkom specijalizovanog vatrogasnog vozila koje je koštalo 688.000 maraka. Kada je riječ o opremljenosti vatrogasne jedinice u Bijeljini Spasojević napominje da je neophodna I nabavka vatrogasnih ljestvi koje koštaju million I tri stotine hiljada maraka.

Vatrogasne ljestve su prije svega potrebne za eventualnu evakuaciju stanovništva, ali I radi lakšeg gašenja vatre ako je zbog visine objekta otežan pristup vatrogasaca mjestu požara.

Od početka godine Do danas bijeljinski vatrogasci su zbog požara na terenu intervenisali 157 puta, a u tim požarima evidentirana je materijalna šteta koja dostiže cifru od oko  200.000 maraka.

Teritorijalna vatrogasna jedinica zapošljava 63 radnika, 56 njih je pod uniformom koji isključivo obavljaju  operativne zadatke na terenu.

Osim što bijeljinski vatrogasci kao prioritet trenutno ističu nabavku vatrogasnih ljestvi, ništa manje urgentno nije kažu I izmještanje Vatrogasnog doma na novu lokaciju. Zamišljeno bi trebalo da bude sprovedeno u djelo najdalje do 2018. godine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )