FOTO: null

BIJELJINA - Semberski poljoprivrednici imaju rok do 20. juna da podnesu dokumentaciju za ostvarivanje prava na podsticaj za proizvodnju pšenice roda 2016. godine, upozorili su danas iz gradskog Odjeljenja za poljoprivredu.

U saopštenju se navodi da dokumentaciju treba da podnesu organizatori otkupa hljebnog žita. 

Podsticaj za pšenicu prošlogodišnjeg roda koji isplaćuje Agrarni fond u Bijeljini je 0,02 KM po kilogramu, a isplata ovog dijela podsticaja biće izvršena na osnovu priliva sredstava u budžet grada. 

Pravo na podsticaj za pšenicu imaju sva registrovana poljoprivredna gazdinstva, bez obzira da li su prijavili način korišćenja u APIF-u, a maksimalan iznos koji korisnik može ostvariti za ovu vrstu podsticaja je 2.000 KM. 

Iz resornog gradskog odjeljenja je najavljeno da će Agrarni fond izvršiti kontrolu sa APIF-ovim registrom poljoprivrednih gazdinstava i u razmatranje će uzeti gazdinstva koja su ostvarila prosječan prinos do četiri tone pšenice po hektaru i izvršila godišnje ažuriranje podataka u APIF-u. 

Kod poljoprivrednika koji nisu prijavili način korišćenja poljoprivrednog zemljišta u razmatranje će biti uzeto do 25 odsto od ukupno prijavljene obradive površine zemljišta sa ostvarenim prosječnim prinosom do četiri tone po hektaru.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )