FOTO: null

Na lokalnim izborima u Bijeljini do 11.00 časova na 146 birački mjesta glasalo je 19,47 odsto birača, odnosno 20.725, saopšteno je iz Gradske izborne komisije /GIK/.

Pravo glasa na lokalnim izborima u Bijeljini ima više od 107.000 birača, a izbore provodi 180 biračkih odbora. 

Za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima predviđeno je biračko mjesti u Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ u centru grada, a na terenu su i tri mobilna tima koji će obići glasače u bolnici, nepokretne i lica na izdržavanju kazne u Okružnom zatvoru u Bijeljini. 

Izbore u Bijeljini nadgleda 5.000 posmatrača iz političkih partija, međunarodnih organizacija i nevladinog sektora. 

Prema podacima koje je objavila Centralna izborna komisija za mjesto 31 odbornika u Skupštini grada Bijeljina kandidovalo se 587 osoba iz 48 političkih subjekata, od kojih je 17 nezavisnih kandidata. 

Za mjesto gradonačelnika na izborima se bore Mićo Mićić u ime Saveza za promjene, Zlatko Maksimović u ime koalicije "Bijeljina pobjeđuje – dr Zlatko Maksimović", Pero Preradović u ime Partije ujedinjenih penzionera i nezavisni kandidat Damjan Pajić. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )