FOTO: null

Tenzije na relaciji koalicionih partnera u Skupštini grada Banjaluke, DNS-a i SNSD-a, ne jenjavaju jer su predstavnici DNS-a u petak istakli da će biti uzdržani na svim onim tačkama u Skupštini grada koje nisu konkretan interes grada i građana.

"Naši zahtjevi su jasni, a to je da se intenzivnije radi na povećanju zaposlenosti, rješavanju vodosnabdijevanja i rješavanju putne infrastukture", kazao je Boran Bosančić, šef Gradskog odbora DNS-a.

On je istakao da su radili interno istraživanje u kojem su došli do rezultata "da ovim radnim tempom građani kojima je vlast obećala vodu i nove puteve iste mogu imati za 100 godina".

Budimir Balaban, predsjednik Skupštine grada i potpredsjednik Gradskog odbora DNS-a, rekao je da im njihovi koalicioni partneri prebacuju kako neke prijedloge podrže, a neke ne, ali da on ne vidi ništa neobično u tome.

"Nismo podržali izvještaj o radu Toplane jer ne valja, rečeno je da će ovo preduzeće do početka oktobra realizovati koncesiju, sada vidimo potpuno drugu vrstu organizacije Toplane. U izvještaju se ništa od toga ne spominje, od koncesije nije ostalo ništa", naveo je Balaban.

On je ustvrdio da je gradonačelnik Slobodan Gavranović (SNSD) "na neki način zahvaljujući njima došao na tu poziciju jer su 2012. godine podržali kandidata SNSD-a za funkciju gradonačelnika".

Komentar od Gavranovića u petak nismo dobili jer je bio na putu zbog obaveza u vezi s potpisivanjem Protokola o saradnji Banjaluke i Subotice.  Odbornici SNSD-a  u prvi plan ističu trenutak u kojem je DNS nastupio. 

"Ne znam zašto su ćutali dvije i po godine o radu gradonačelnika i administracije, a progovorili su baš sada pred izbore, koji će biti održani naredne godine. Ovo sve je politička priča, koja treba svojom retorikom da izvuče maksimum od glasača ili  da bude opravdanje pred građanima za stvari i postupke za koje je odgovorna čitava koalicija, a ne samo SNSD", istakao je u petak Draško Ilić, odbornik SNSD-a.

On je dodao da priča "glasaćemo za stvari koje su dobre za građane" nema osnova i prestavlja klasično politikantstvo.

Iz SP-a, treće stranke u koaliciji, navode da  će i dalje podržavati većinu.

"Što se mene tiče i dalje smatram DNS našim koalicionim partnerom", izjavila je Mira Galić, odbornik SP-a.

Odbornici opozicije su mišljenja da čitava priča nema veze s politikom.

"Sve ovo je na neki način pokušaj uspostavljanja sistema vladanja, to jest onoga šta pripada jednima, a šta drugima", kazao je Aleksandar Petković, dobornik SDS-a.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )