FOTO: null

Godinu i po dana nakon spektakularne pljačke Pavlović internacional banke u Driniću, kod Petrovca, kada su lopovi ukrali oko 160.000 maraka, policija ima glavnog osumnjičenog.

Kako nezvanično saznajemo, osnovano se sumnja da je "mozak" ove provale Nevzudin Hrustić iz Kaknja (46), član bande koja je 2008. godine harala Srbijom i obijala pošte i banke.

Međutim, od Hrustića, kao ni od dvojice pomagača koje policija još nije identifikovala nema ni traga ni glasa, pa je za njim raspisana potraga.

On je, kako saznajemo iz izvora bliskog istrazi, iza sebe ostavio nekoliko tragova koji su upućeni na DNK analizu i na osnovu kojih je slučaj rasvijetljen.

Provala u banku se desila u noći sa 4. na 5. avgust 2014. godine, a način na koji su se lopovi dočepali plijena nagovijestio je da je riječ o profesionalcima u ovom "zanatu".

Naime, oni su prvo pripremili teren tako što su na uličnoj rasvjeti iza banke polupali svjetla. Zatim su otvorili razvodnu kutiju sa telefonskim instalacijama i uništili je, te onda krenuli na ulazna vrata gdje su onesposobili nadzornu kameru i alarm, te obili katanac.

Kad su ušli u banku prije nego što su se dočepali metalne kase s novcem, koju su takođe obili, pogasili su video-nadzor.

"Na osnovu izuzetih tragova i predmeta s lica mjesta, te izvršenih bioloških vještačenja utvrđeno je da postoje osnovi sumnje da je N.H. izvršilac spomenutog krivičnog djela", saopšteno je juče iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka, iz kojeg su dodali kako će Krim-policija nadležnom tužilaštvu protiv njega dostaviti izvještaj o ovom krivičnom djelu.

Poručuju kako je u toku rad na identifikovanju druga dva pomagača.

Hrustić je, inače, bio član četvoročlane bande koja je uhapšena u oktobru 2008. godine i to na licu mjesta kada su obijali poštu u blizini Zrenjanina.

Organizator grupe je bio Vjekoslav Jasika iz Prijepolja, a pored Hrustića činili su je i Slobodan Vasić iz Tuzle i Nikola Minić iz Beograda. Procjenjuje se da su iz poslovnica pošta i banki ukrali nekoliko miliona dinara.  

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )