FOTO: semberija.info

U Bijeljini su jutros uz intoniranje himni Republike Srpske i Srbije ispred Gradske uprave na jarbol podignute zastave Srpske povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Zastave su podigli predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević i šef kabineta gradonačelnika Mladen Arsenović.
 
Đurđević je rekao novinarima da se narod okupio ispred zgrade Gradske uprave da obilježi Dan srpskog jednstva, slobode i nacionalne zastave koji su Srpska i Srbija ustanovile prethodne godine.
 
"Jedan je dan, ali je nama veoma važan, posebno zbog saradnje sa Srbijom koja je nikad bolja. Srbija pomaže Republiku Srpsku i mislim da je u svakoj loalnoj zajednici urađen bar neki projekat od naše bratske zemlje, bratskog naroda", rekao je Đurđević.
 
On je dodao da je zadatak da se ta saradnju produbi i učini sve da u narednom periodu bude još bolja budući da kao isti narod zajedno obilježavamo sve važne datume, te poručio da Drina nikad ne bude granica.
 
Arsenović je rekao da je ovo veličanstven dan u kojem se srpske zastave vijore od Novog Grada do Kosova i Metohije, kada postoji samo jedna srpska zastava ispod koje su svi okupljeni gledajući u maticu Srbiju.
 
Proslavi obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave pristupiće i nekoliko političkih partija i organizacija, među kojima Mladi socijaldemokrati i Ujedinjena Srpska.
 
Vlade Republike Srpske i Srbije odlučile su da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave zajednički praznuju 15. septembra, na dan kada je prije 103 godine u Prvom svjetskom ratu probijen Solunski front.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )