FOTO: InfoBijeljina

Predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Aleksandar Đurđević rekao je Srni da je će sve članice ovog saveza, kao i do sada, nastupati jedinstveno i da je interes klubova iz Srpske da nastupaju u Ligi BiH.

Đurđević je rekao da je sinoć održan sastanak, čiji je povod bio zaštita interesa klubova iz Srpske koji su izbačeni iz lige na kraju prošle sezone koja nije završena, jer Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH to nije potvrdio.
 
"Imamo samovoljno istupanje generalnog sekretara koji sprovodi proceduru koju ne bi smio sprovoditi bez odluke Upravnog odbora. Zato smo smatrali da je trebalo da se sastanemo i donesemo zaključke", rekao je Đurđević.
 
On je naveo da je potrebno pitanja oko kojih ne postoji koncenzus ostaviti po strani ili da ih pravosudne institucije riješe.
 
Đurđević je naglasio da prvi doneseni zaključak podrazumijeva hitan sastanak Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH, da se pokuša donijeti kompromisno rješenje kako bi počela Liga BiH.
 
"Drugi zaključak odnosi se na to da je sportski interes klubova iz Republike Srpske da nastupaju u Ligi BiH. Treći zaključak je da, ukoliko ne dođe do dogovora u Upravnom odboru Košarkaškog saveza BiH, u četvrtak, 14. oktobra, bude zakazan naredni sastanak", rekao je Đurđević.
 
Đurđević je napomenuo da Košarkaški savez Republike Srpske neće donositi odluke mimo klubova.
 
"Četvrti zaključak je i najvažniji - a to je da će sve članice Košarkaškog saveza Srpske, kao i do sad, nastupati jedinstveno. Klubovi, delegati i sudije", istakao je Đurđević. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )