FOTO: InfoBijeljina

Odbornici Skupštine grada Bijeljina razmatraće u srijedu, 24. avgusta, informaciju o situaciji u poljoprivrednoj proizvodnji, te izvještaj o radu i finansijskom poslovanju preduzeća "Gradska toplana".

Na dnevnom redu sjednice je i nekoliko prijedloga odluke o sticanju prava svojine na nepokretnostima, te prijedlog odluke o obezbjeđivanju bankarske garancije za provođenje postupka eksproprijacije za izgradnju saobraćajnice na lokalitetu Ravna gora.
 
„Na ovoj sjednici predviđen je niz pitanja imovinsko pravne prirode, pripremljenih od strane Odjeljenja za stambeno – komunalne poslove. Posebno bih istakao prodaju određene nepokretnosti u Amajlijama. Svaka prodaja nepokretnosti u određenoj mjesnoj zajednici može da se izvrši provođenjem procedure, a sredstva koja se pribave da se potroše u dogovoru sa Savjetom mjesne zajednice i da se ta sredstva utroše na teritoriji te zajednice. Na taj način je ispoštovan Zaključak Skupštine grada Bijeljina donesen ranije i time članovi Savjeta mjesnih zajednica dobijaju dignitet“, rekao je za InfoBijeljina Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada Bijeljina.

Đurđević je dodao i da će odbornici razmatrati izvještaje o poslovanju preduzeća "Komunalac" i "Vodovod i kanalizacija.
 
„Najvažnija tačka zasjedanja u srijedu je svakako informacija o stanju i problemima u poljoprivrednoj proizvodnji. Informaciju su pripremili svi subjekti koji su relevantni za oblast poljoprivrede, Odjeljenje za poljoprivredu grada Bijeljina, Agrarni fond grada te Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Svoje prisustvo su najavili u predstavnici Udruženja poljoprivrednika, što će im u skladu sa poslovnikom o radu Skupštine grada biti omogućeno, kao i obraćanje u trajanju do pet minuta“, rekao je Đurđević. 

Predsjednik Skuštine grada se nada da će taj prostor od strane svih učesnika u diskusiji biti iskorišten kako bi se pronašla najbolja rješenja, kojim bi se moglo popraviti stanje u poljoprivredi.

Na dnevnom redu su i program rada zimske službe, te informacije o stanju sportskih objekata, sporta i fizičke kulture i o upisu učenika u prvi razred osnovnih i srednjih škola.
 
Na 15. sjednici Skupštine grada pred odbornicima će se naći i nekoliko informacija Policijske uprave Bijeljina, kao i prijedlog zaključka o dodjeli gradskih priznanja povodom Dana grada.
 
Sjednica će biti održana u skupštinskoj sali Centra za kulturu "Semberija" sa početkom u 10.00 časova.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )