FOTO: BL Portal

Dvanaestogodišnji virtuoz na harmonici Đorđe Perić održao je sinoć u Bijeljini prvi solistički koncert kojim je oduševio publiku u rodnom gradu.

Ovim koncertom Đorđe počinje koncertnu turneju, tokom koje će zajedno sa ocem, profesorom Slavišom Perićem, nastupiti u koncertnim salama širom Evrope.
 
Na sinoćnjem koncertu u bijeljinskom Centru za kulturu "Semberija" kao specijalni gosti nastupili su Aleksej Murza iz Ukrajine, koji je redovan gost na festivalima i koncerima koje organizije Osnovna muzička škola "Kornelije Stanković", kao i Luka Belo iz Italije, prenosi RTRS.
 
Đorđe Perić, dvostruki pobjednik Svjetskog trofeja harmonike 2022 i laureat više od 150 međunarodnih festivala iz više od 30 zemalja, rekao je da je presrećan što se njegov prvi solistički koncert održava u gradu u kome je rođen.
 
"Solistički koncert nije mala stvar i uzbuđenje je bilo veliko. Koncert je odlično prošao i sve kompozicije koje smo pripremili dobro su izvedene", rekao je Đorđe novinarima.
 
On kaže da je Bijeljina grad u kojem je počeo da se bavi muzikom i da je zahvaljujući harmonici posjetio mnoge zemlje svijeta i upoznavao se sa njihovom kulturom.
 
"Nastavljam koncertnu aktivnosti sa ocem po Evropi. Već imamo u planu da naredni koncert bude u Austriji, u Gracu, a za ostale ćemo se dogovarati", rekao je Đorđe Perić.
 
Slaviša Perić rekao je da nakon niza uspješnih nastupa na svjetskim i evropskim takmičenjima, te osvajanja laureatskih zvanja u 30 zemalja, počinju sa koncernom djelatnošću.
 
"Željeli smo da njegov prvi koncert bude u Bijeljini, a poslije imamo u planu mnogo nastupa širom Evrope", rekao je Perić.
 
On kaže da će u Bijeljini u septembru biti održan 76. Svjetski kup harmonike u organizaciji Svjetske asocijacije harmonikaša.
 
"Prvi put se održava na našim prostorima, u Republici Srpskoj", dodao je Perić.
 
Organizator i generalni pokrovitelj koncerta je Osnovna muzička škola "Kornelije Stanković" Bijeljina-Ugljevik. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )