FOTO: InfoBijeljina

U opštinu Šamac je u periodu od 2016. do 2020. godine uloženo oko 20 miliona maraka privatnih investicija, kaže načelnik ove opštine Đorđe Milićević, koji ističe da toliko investicija nije bilo za deset godina prije njegovog dolaska na čelo ove opštine.

Šamcu je potreban nastavak ulaganja u izgradnju infrastrukture i u realni sektor. 

„Prvih mjeseci ovog mandata smo sve svoje aktivnosti usmjerili u poboljšanje infrastrukture u oblasti poljoprivrede te brojne aktivnosti usmjerili smo u dodatno privlačenje privrednih investicija“, rekao je za InfoBijeljina Đorđe Milićević, načelnik opštine Šamac.


Samo u toku prethodne godine na području opštine Šamac uloženo je preko 5,5 miliona maraka u izgradnju proizvodnog pogona savremene farme uzgoja pilića. Korona je učinila svoje i u ovoj opštini, pa je u toku prethodne godine smanjen nivo privrednih aktivnosti. 

Uprkos tome, opština u skladu sa svojim mogućnostima pomaže zainteresovanim privrednicima. 


„Po prvi put u ove četiri godine, svako ko dolazi na područje naše opštine, iako sa vrlo skromnim budžetom s kojim raspolažemo, može da računa na jednokratni podsticaj za zapošljavanje novih radnika“, dodao je Milićević.

Opština Šamac podnijela je tužbu protiv bivšeg načelnika opštine, zbog, kako kaže Milićević, nesavjesnog rada, a najviše zbog sporne odluke Vlade Srpske o prenosu vlasništva, koji za rezultat ima dug opštine od milion i dvjesta hiljada maraka. 


Veliki broj mladih Šamčana nakon završenog fakulteta ostaje u gradovima u kojima su stekli diplomu, što predstavlja veliki problem opštini. Međutim, Milićević ističe da se povodom ovog problema mora naći sistemsko rješenje na nivou viših nivoa vlasti.


U toku ove godine u planu je realizacija nekoliko infrastrukturnih projekata u samoj gradskoj zoni, ali i seoskim mjesnim zajednicama, dok je sva pažnja usmjerena na otvaranje novog industrijskog pogona stranog investitora, koji bi odmah zaposlio 150 ljudi. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )