FOTO: BHRT

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Olimpijskih igara u Tokiju, nakon što je u drugom kolu savladao njemačkog tenisera Jana Lenarda Štrufa rezultatom 6:4, 6:3.

Meč drugog kola na teniskom turniru u Tokiju trajao je jedan čas i 15 minuta, prenosi B92.
 
Đoković je slabo krenuo, pošto je već u prvom njegovom servis gemu Štruf imao brejk loptu, ali od kada je nju neutralisao, servis je bio nedodirljiv. Novak je odservirao 11 asova u pet servis-gemova u prvom setu.
 
Đoković je Štrufa slomio kada je bilo najpotrebnije - pri rezultatu 5:4, kada je Nijemac servirao za ostanak u setu. Napravio je brejk i došao do prvog seta i vođstva u meču.
 
Na startu drugog seta Đoković nastavlja seriju osvojenih gemova i dolazi odmah do brejka, ali nije uspio da ga potvrdi - Štruf odmah uzvraća brejk i smanjuje na 2:1, pa je tako Đoković prvi put u Tokiju ispustio svoj servis.
 
Ipak, kratko je to trajalo, pošto je Novak napravio novi brejk i brzo došao do 4:1, održao prednost do kraja i došao do rutinske pobjede.
 
Đoković će u osmini finala igrati protiv Alehandra Davidoviča Fokine, španskog tenisera, sa kojim se jednom sastao do sada i savladao ga u Rimu ove godine 6:2, 6:1.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )