FOTO: InfoBijeljina

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da postoji interes za investiranje u nove proizvodne objekte u solarnom, vjetro i hidropotencijalu u cijeloj Srpskoj.

Đokić je naveo da je najveći dio tih projekata lociran u Hercegovini, ali da ima interesa i da će ih biti i na zapadu Srpske jer su investitori obavili određena istraživanja.
 
– Trudili smo se da privučemo njihovu pažnju, uspjeli smo u tome i nastavićemo da podržimo interes prema Republici Srpskoj za novo investiranje u nove proizvodne objekte i u solarnu, u vjetru i u hidropotencijalu. Sada smo blizu 1.000 megavata ugovorenih investicija za izgradnju solarnih elektrana veće i male snage u pojedinačnim projektima u Srpskoj – rekao je Đokić.

On je novinarima u Višegradu rekao da će resorno ministarstvo biti mobilno u svim regionima Republike Srpske kako bi podsticali na razvoj i gradili nove energetske objekte.

Predsjedavajuća i srpski član Predsjedništva Željka Cvijanović rekla je ranije da bi ove godine trebalo da počne izgradnja solarne elektrane u Trebinju, a da krajem 2024. taj projekat bude završen.
 
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je juče da je, kada je riječ o realizaciji solarne elektrane “Ada polje” riješena većina stvari, među kojima su imovinski poslovi i sredstva, zbog čega bi ovaj projekat možda mogao biti završen u narednih godinu dana.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )