FOTO: bljesak.info

Djevojka iz Velike Britanije Izabel Kejsi proputovala je 7500 kilometara da bi, kao punoljetna osoba svoje prvo pivo popila u pubu u kojemu je neočekivano rođena prije 18 godina.

Njena majka Nikol rodila ju je 14. februara 2002. u Hartford Mil pubu u Vejtonu nedaleko od Kembridža. Porodica se 2006. preselila u Vankuver, ali obećali su da će se vratiti kako bi proslavili kćerkino punoljetstvo piše BBC

– Popiće pintu (malo više od pola litre) Grin King IPA piva jer je to dio našega nasljeđa – kazao je Izabelin otac Nil.
Njegova supruga, tada medicinska sestra u obližnjoj bolnici Papvort, osjetila je snažne kontrakcije dok je pila kafu u pabu sa prijateljima.

Kada je stigao Nil, krenuli su prema bolnici, no Nikol je na parkingu pukao vodenjak pa se vratila u pab i rodila Isabel, zbog čega su kasnije odlučili da će njihova kćerka prvu pintu piva popiti upravo u tom engleskom pubu.

– Oduvijek sam vjerovao u engleski i evropski način odgoja mladih kada je posrijedi sigurno konzumiranje alkohola. Usto, riječ je o pivu koje se prilično razlikuje od hladnoga gaziranog kanadskog piva – rekao je Nil, koji je i sam bio naučnik u kliničkoj bolnici Papvort.

Mlada Isabel, koja se nada da će iduće godine u Britaniji upisati studije biologije, rekla je da je bila jako uzbuđena što se vratila na mjesto gdje je rođena te da je “priča o njenom kul djetinjstvu u Engleskoj postala svojevrstan zaštitni znak njenih žurki u Kanadi”.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )