FOTO: null

Djevojčica A. P. (4) iz Beograda, koja je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći u Vukšić Polju kod Milića, probudila se iz kome poslije operacije u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

U sudaru "škode" i kamiona koji se dogodio u nedjelju poslijepodne poginuli su njeni roditelji Đorđije i Nina Petrović iz Beograda, a ona je sa teškim povredama glave i ekstremiteta prebačena najprije u Zvornik, a potom u Tuzlu.

Kako su juče rekli u tuzlanskoj bolnici, djevojčica se nakon operacije probudila i u svjesnom je stanju.

- Pacijentkinja A. P. smještena je na Kliniku za anasteziologiju i reanimatologiju. Njeno zdravstveno stanje je stabilno, međutim, sve prognoze su do daljeg neizvjesne - kazali su u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Kako saznajemo, četvorogodišnja djevojčica dovezena je sa teškim povredama glave, otvorenim prelomom lijeve ruke, prelomom desne natkoljenice i posjekotinama.

Prema nezvaničnim informacijama, do stravičnog sudara u kojem je nastradala porodica iz Beograda došlo je nakon što je "škoda" kojom je upravljala Nina Petrović iz nepoznatih razloga prešla u drugu saobraćajnu traku, odakle je iz suprotnog smjera naišao kamion. Sudar je bio neizbježan. Sve ukazuje na to da je brza vožnja i ovog puta uzela danak u životima.

Prema pričama očevidaca, od siline udara vozilo je bilo smrskano, zbog čega se na izvlačenje tijela nastradalih i ukazivanje pomoći djevojčici čekalo do dolaska vatrogasaca.

- Vatrogasci su morali sjeći lim "škode" kako bi izvukli tijela. Strašno. Ne pamtim kada se ovako nešto desilo na ovom našem putu - kazao je očevidac koji je želio da ostane anoniman.

Porodica Petrović kobnog dana vraćala se za Beograd iz Pala i Čajniča, gdje su bili u posjeti rodbini i kumovima. Đorđije Petrović je u Beogradu radio kao ljekar.

Povrijeđeni

U saobraćajnim nesrećama na putevima RS i FBiH u posljednja dva dana bilo je 14 povrijeđenih lica. U slijetanju BMNj-a kod  Gradiške povrijeđeni su vozač Vladan S. i  putnici Milovan G. i Milan S. Kod Petrova je u sudaru  povrijeđen vozač motocikla, baš kao i dan ranije u Pelagićevu. U slijetanju "golfa" kod Bijeljine četiri osobe završile su u bolnici. U tunelu Vranduk kod Zenice u dvije saobraćajke učestvovalo je 11 vozila, a povrijeđene su četiri osobe.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )