FOTO: Anadolija

Peticija pod nazivom „Djecu liječiti iz budžeta, a političare plaćati sms porukama, pa ko uplati-uplati“ će biti potpisivana u subotu na Trgu Slobode u Tuzli.

Organizator je neformalna grupa roditelja koja pokreće inicijativu da se oboljela djeca liječe isključivo budžetskim sredstvima, a da političari budu plaćeni ukoliko u budžetu ostane dovoljno sredstava za plaćanje naknada za njihov angažman.

Indira Bektić Mujkić, jedna od  inicijatorki peticije, kazala je da je odlučila biti dio akcije zbog toga jer njeno dijete ima dijabetes i imala je problema da dobije potrebne lijekove preko Zavoda zdravstvenog osiguranja TK. Međutim, naglašava ona, mnoga djeca umru čekajući da se sredstva skupe.

Članovi grupe kazali su da su političari u BiH među najplaćenijima u Evropi te da redovno primaju plate, paušale, naknade, dnevnice dok za oboljele građane i djecu, nedostaje sredstava za liječenje te su prisiljeni sami nabavljati sredstva putem humanitranih kacija, sms poruka i donacija.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )