FOTO: null

U Etno-selu „Stanišići“ u toku je Dječji fudbalski festival „Trofej Ilija Pantelić“ na kojem učestvuje preko sto ekipa iz deset zemalja regiona sa preko 1.000 učesnika uzrasta do trinaest godina.

Festival je otvorio gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i, uz dobrodošlicu mladim učesnicima turnira, poručio da je druženje, bavljenje sportom i fer-plej nadmetanje najbolji način da izrastu u odgovorne ljude i da prevaziđu vještačke međe koje nas dijele. Nakon otvaranja, učesnike Festivala zabavljali su bend "Nikotin" i plesni studio "101".

Specijalni gosti Festivala su Ivica Osim i Mirsad Fazlagić – čuveni fudbaleri i treneri iz nekadašnje Jugoslavije. Gradonačelnik Mićić je organizovao prijem za legende jugoslovenskog i bosansko-hercegovačkog fudbala i tom prilikom istakao da Ivici Osimu i Mirsadu Fazlagiću dugujemo zahvalnost kako za vrhunske igre i rezultate na terenima i trenerskoj klupi, ali i za niz generacija fudbalera koji su prošli njihovu školu i igrali u najboljim domaćim i evropskim klubovima.

Sagovornici su se složili da su sportski  susreti mladih odličan način da se mlade generacije uče međusobnom poštovanju i takmičarskom duhu:

- Na ovoj djeci je da „poprave“ ono što smo mi stariji „pokvarili“ i da grade bolje društvo. Tokom poplava pokazali smo da naši ljudi znaju da budu solidarni. Upravo ova djeca treba da pokažu i nama i sebi da treba da budemo solidarni i kad nismo suočeni sa prirodnim i drugim nesrećama, poručili su sagovornici.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )