FOTO: null

Po riječima Dušana Tomića, osnivača i generalnog sekretara DA „Međaši“, slična stolica, sa istom simbolikom, uskoro bi trebalo da nađe mjesto u parlamentu Republike Srpske

Dječija stolica, koju je likovno ukrasila djevojčica Mišel Mišković, ranije proglašena za dječjieg konzula Dječije ambasade Međaši, postavljena je, odlukom Miće Mićića, gradonačelnika Bijeljine, i Slaviše Markovića, predsednika Skupštine grada Bijeljina, u salu gdje zasjeda lokalni parlament, na slici.

Po riječima Dušana Tomića, osnivača i generalnog sekretara DA „Međaši“, „ova stolica treba da podsjeća lokalne parlamentarce da, uvijek, kada donose odluke, imaju u vidu značaj djece u našem životu i radu“.

Po Tomićevim riječima, slična stolica, sa istom simbolikom, uskoro bi trebalo da nađe mjesto u parlamentu Republike Srpske, ali i u lokalnim skupštinama u više opština u RS.

Cilj je, po njegovim riječima, da se za nju nađe mjesto u Generalnoj skupštini Ujedninjenih nacija, „što će se sigurno dogoditi, s obzirom na ugled koji DA „Međaši“ ima u svijetu, zahavljujući svom djelanju minule tri decenije u predratnim, ratnim i poratnim vremenima“. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )