FOTO: null

Povodom obilježavanja Dječije nedjelje u Narodnoj biblioteci Ugljevik održane su kreativno – edukativne radionice u kojima su učestvovali učenici mlađeg školskog uzrasta.

Osoblje Narodne biblioteke Ugljevik danas je ugostilo učenike iz Područnej škole Ugljevička Obrijež, kao i učenike prvih razreda Osnovne škole “Aleksa Šantić” iz Ugljevika. 

Učenici su, zajedno sa svojim učiteljima, imali priliku da učestvuju u zanimljivoj edukativnoj radionici na temu “Dječija prava”, družeći se i razmjenjujući mišljenja kroz  interaktivnu igru i učenje.

Ovo je po prvi put da Narodna biblioteka Ugljevik organizuje radionička predavanja ovog tipa, s namjerom dа se djecа zаinteresuju i približe knjizi i biblioteci. 

I ove godine, kao i do sada, učenici prvih razreda JU OŠ “Aleksa Šantić” iz Ugljevika  dobili su prilikom posjete biblioteci  besplatne članske karte. 

Člаnаrinа za učenike ostalih razreda iznosi  5,00 KM, а uslov je dа bаr više od 50% učenikа iz jednog odjeljenjа bude prijаvljeno. Besplаtne člаnske kаrte dobiće učenici iz socijаlno ugroženih porodicа i porodicа sа troje ili više djece. 

Ove radionice su samo početak aktivnosti koje Biblioteka ima u namjeri sprovoditi tokom cijele godine, a u saradnji vaspitno - obrazovnim ustanovama sa područja opštine Ugljevik.

“Ovo je jedan od načina da se mi, kao ustanova približmo djeci u njihovom najmlađem, najosjetljivijem uzrastu i da oni naviknu da dolaze u biblioteku i da čitaju”, kažu za InfoBijeljina zaposleni iz Narodne biblioteke Ugljevik.

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )