FOTO: null

Maloljetni M.I. (17) iz Bijeljine, koji je osumnjičen da je u subotu oko 13 sati u dvorištu Osnovne škole ,,Knez Ivo od Semberije,, ubio iz pištolja takođe maloljetnog Stanka Gligorevića (15), priznao je ubistvo, ali iz nehata.

Saznaju to "Nezavisne" od izvora bliskog istrazi, koja je nastavljena dan poslije nezapamćenog ubistva koje je šokiralo sve stanovnike, a posebno roditelje u Bijeljini.

Kako nam je kazao naš izvor, maloljetnik je kazao kako se sve desilo slučajno te da priče o ljubomori zbog djevojke nisu tačne.

"Navodno, htio je da mu pokaže pištolj, ali kada ga je repetirao, on je slučajno opalio i pogodio u grudi Gligorevića", ispričao nam je on i dodao kako je ubica nakon što je pobjegao lično pozvao policiju i prijavio da je na klupi u dvorištu tijelo.

Inače, kako je danas kazao Milorad Debeljević, zamjenik Okružnog tužioca u Bijeljini, Tužilaštvo je zatražilo određivanje pritvora osumnjičenom, što nije prihvaćeno.

Takođe, kako saznajemo iz policije, pištolj kojim je izvršeno ubistvo nije bio u vlasništvu oca maloljetnog ubice, već njegovog prijatelja, a s obzirom na to da po zakonu nije predat na čuvanje u roku od 60 dana, postoji mogućnost da će pravosuđe tražiti odgovornost i drugih u ovom slučaju.

Podsjećamo, Stanko Gligorević je bio maturant Osnovne škole "Sveti Sava" iz Bijeljine.

Uhapšeni M.I. nakon ubistva je pobjegao sa lica mjesta, ali je priveden u 15.30, nakon čega je izvršena kriminalistička obrada, da bi na kraju bio prebačen u Okružno tužilaštvo u Bijeljini.

Žarko Ćosić, načelnik Centra javne bezbjednosti (CJB) Bijeljina, pozvao je u subotu sve građane, a posebno roditelje koji imaju vatreno oružje, da ga sklone van domašaja djece kako se sličan slučaj ne bi ponovio. 

Na Facebook profilu, na kojem je ubijeni Gligorević prošle sedmice napisao: "Odlazim i prolazi život pred očima, ko da padam sa zgrade, a ti me dozivaš", stoji na stotine oproštajnih poruka koje su danas ostavili njegovi prijatelji i vršnjaci, koji ne mogu da se pomire sa činjenicom da više nije među živima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )