FOTO: null

Konvoj sa šest autobusa koji prevoze oko 300 djece i 20 profesora, nastavnika i sveštenika sa juga Kosova i Metohije stigao je Republiku Srpsku.

Centralni doček djece pripređen je u Etno-selu "Stanišić" u Bijeljini gdje će ih je dočekao ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević, pomoćnik direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Željko Јović i delegacije gradova i opština koje prihvataju male goste sa Kosmeta.

Boravak djece sa Kosova i Metohije u Republici Srpskoj organizovao je Odbor za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije, u okviru programa "Spojimo djecu Kosmeta i Republike Srpske".

Učenici iz šest opština sa Kosmeta ugostiće porodice iz Prijedora, Laktaša, Gradiške, Šamca, Bijeljine i Gacka.

"Cilj projekta je povezivanje djece Kosmeta i Srpske, stvaranje novih prijateljstava, da djeci iz enklava sa juga Kosova i Metohije učinimo nezaboravan boravak u Republici Srpskoj i uljepšamo ljetne praznike, da im bar sedam dana pružimo slobodu koju, nažalost, od svog rođenja nemaju", izjavio je Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )