FOTO: BLmojgrad

Učenici u švajcarskom gradu Bazelu falsifikovali su pozitivne rezultate testova na kovid 19 da ne bi išli u školu, zbog čega je čitav razred stavljen u karantin, a protiv počinilaca je pokrenut disciplinski postupak nakon što se saznalo za prevaru.

Tri učenika srednje škole u Bazelu falsifikovala su SMS poruke iz švajcarske aplikacije za kontakte sa oboljelima od kovida 19, piše list "Blik".
 
Zbog toga je 25 đaka iz razreda moralo da ostane kod svojih kuća na 10 dana. Bilo je obuhvaćeno i nekoliko nastavnika uoči raspusta u martu.
 
- Ovo nije samo dječija smicalica, nego ozbiljan incident - izjavio je Simon Tirijet, portparol odjeljenja za obrazovanje u Bazelu.
 
Škola planira da podnese krivične tužbe zbog falsifikovanja "dokumenata o zdravlju", ali ne namjerava da izbaci učenike.
 
Tirijet je rekao da su đaci u "drugačijoj situaciji" zbog pandemije, ali da to ne može biti izgovor za djelo je počinilo troje učenika.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )