FOTO: null

Samo nekoliko dana prije otvaranja novog dijela parka na temu "Star Wars", kompanija "Walt Disney" objavila je da poskupljuju ulaznice.

Tematski parkovi drugi su po veličini izvor zarade za "Disney", a lani su donijeli 18,4 milijardi dolara prihoda te 3,8 milijardi dolara operativnem dobiti.

Iz kompanije "Disney" su saopštili kako mijenjaju cijene ulaznica za američke zabavne parkove, a cijene nekih jednodnevnih ulaznica porašće i za 25 odsto. Novo poskupljenje dolazi nepunu godinu nakon prošlog rasta cijena od 18 odsto.

Cijena najjeftinije dnevne ulaznice sada je više od 100 dolara, a cijena dnevnog parkinga skočila je sa 20 na 25 dolara.

Najviše će poskupjeti jednodnevna ulaznica za "Disneyland" u kalifornijskom Anaheimu u špici sezone. Umjesto 124 dolara, trebaće izdvojiti 135 dolara.

Ulaznice za zabavni park u Orlandu na Floridi trenutno se kreću između 109 i 129 dolara, a poskupjeće između dva i četiri odsto.

Planirate li uskoro posjetiti "Disney World" ili "Disneyland" cijene je dobro znati. Ako imate dijete, ova će vam destinacija prije ili poslije iskočiti kao mjesto gdje ćete morati otputovati.

"Disneyland" se sastoji od zabavnih parkova, hotela, terena za golf i "Disney" sela s prodavnicama, restoranima i kafićima. Većina posjetilaca u "Disneyland" dolazi na jednodnevni izlet, iako jedan dan za obilazak nije dovoljan.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )