FOTO: null

U Bijeljini je trenutno oko 230 nezaposlenih iz kategorije djece poginulih boraca, a više od 600 ih je evidentirano u gradskom Odjeljenju za boračko-invalidsku zaštitu, rekao je predsjednik Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i ne

Iako analize pokazuju da bi se u određenim javnim ustanovama moglo zaposliti nekoliko desetina djece poginulih boraca, Poletan tvrdi da konkretnih obećanja nema. 

Osim nezaposlenosti, pripadnici ove kategorije susreću sa raznim oblicima diskriminacije, dodaje Poletan.

Danijela Krilović – Vučić već četiri godine je na Birou za zapošljavanje i jedna je od mnogo djece poginulih boraca za koje ni sa diplomama visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj nema radnog mjesta. 

Skup je održan u zgradi Gradske uprave Bijeljine, a osim djece poginulih boraca, u radu su učestvovali i direktori iz javnog i realnog sektora koji bi mogli pečatom firme koju pretstavljaju ovjeriti neku od 600 radnih knjižica djece poginulih boraca sa područja grada Bijeljine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )